+31 (0)20 716 3866 info@enable-u.com

enable universe 2016

Delen is sleutel tot betere digitale dienstverlening van overheid

Hoe realiseren we een goed werkende digitale overheid? Deze vraag stond centraal op het Enable-Universe congres dat dinsdagmiddag 22 maart in Eye Amsterdam werd georganiseerd.

Het veilig delen en ontsluiten van informatie in de keten is cruciaal voor het leveren van de best mogelijke digitale dienstverlening door de overheid. Applicaties van gemeenten, provincies, uitvoeringsorganisaties en registers zoals Kadaster en RDW worden steeds vaker aan elkaar gekoppeld, met het doel om de dienstverlening naar burgers te optimaliseren. Maar, gemakkelijk is het niet. ‘Ruim 70 procent van de gemeenten heeft moeite om applicaties te koppelen’, aldus NRC. Reden genoeg dus voor een speciaal congres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *